Volledig scherm
Wim Magré geeft het tweede concert van de serie Orgelzomer in de Bethelkerk op Urk © Minne Veldman

Organist Wim Magré geeft inloopconcert voorafgaand aan Zingen in de Zomer op Urk

URK - De Elburger organist Wim Magré geeft woensdag 20 juli het tweede concert van de serie Orgelzomer voorafgaand aan Zingen in de Zomer in de Bethelkerk op Urk.

Magré speelt op het Meere-orgel uit 1792 een afwisselend repertoire van Canadese, Duitse, Engelse, Franse en Nederlandse componisten. De musicus is bekend van zijn werk als organist van de Grote Kerk in Elburg en de Alle-Dag-Kerk in Amsterdam. Het inloopconcert is van 15.00 tot 16.00 uur in de kerk aan Wijk 3-3. Toegang is gratis. De volgende concerten zijn op woensdag 27 juli (Everhard Zwart), op 3 augustus (Peter Eilander), op 10 augustus (Dub de Vries), op 17 augustus (Harm Hoeve), op 24 augustus (Minne Veldman) en op 31 augustus (Martin Mans).

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.