Volledig scherm

Orgelconcert in Grote Kerk Elburg

ELBURG - Wim Magré trapt woensdag 13 juli een serie van zeven orgelconcerten af in de Grote Kerk in Elburg. Hij bespeelt deze avond het Quellhorst-orgel.

Het openingsconcert staat in het teken van Jan Zwart. Naast veel koraalbewerkingen van Zwart staan er ook werken van onder andere Bach en Guilmant op het programma. Verder worden er concerten gegeven door Sander van Marion (20 juli), Pieter Heykoop (27 juli), Wim Magré (3 en 17 augustus) en Marco den Toom (10 augustus). Het slotconcert is woensdag 24 augustus en wordt gegeven door Everhard Zwart. De aanvang van de concerten is 20.00 uur en de toegang bedraagt 6 euro. Kinderen zijn gratis welkom.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.