Volledig scherm

Orgelconcert in Hervormde Kerk Ommen

OMMEN - De serie 'Orgelconcerten op maandag' in de Hervormde Kerk in Ommen wordt maandag 4 juli geopend door een drietal jonge Australische organisten.

Zij zijn als winnaars van een aantal prestigieuze orgelconcoursen voor jonge conservatorium-studenten uitgenodigd om in Europa een aantal orgelconcerten te verzorgen. Tijdens hun studie hebben zij onder andere masterclasses gevolgd aan het conservatorium in Sydney bij Sietze de Vries. Het concert start om 20.00 uur. De toegang is 8 euro. Kinderen zijn gratis welkom.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.