Volledig scherm

Oud fotomateriaal nodig voor Stöppelhaene expositie

RAALTE - De Historische Vereniging Raalte en Omstreken houdt tijdens Stöppelhaene de expositie ‘de vier jaargetijden’ in de Raalter Plaskerk.

Evenals vorig jaar bestaat de tentoonstelling uit een combinatie van oude foto’s, gebruiksvoorwerpen en kleding. Daarnaast vult ook de Protestantse kerk een deel van de ruimte op met panelen die op hetzelfde thema betrekking hebben. Hoewel de vereniging kan putten uit een rijk gevuld foto-archief wil de organisatie graag iedereen in de gelegenheid stellen om eigen oude foto’s te laten opnemen in de expositie. Van de foto’s wordt een scan gemaakt. Daarvan wordt op een standaard formaat van 20 x 30 cm een afdruk gemaakt met vermelding van de naam van de eigenaar. Wie oude foto’s of dia’s heeft en deze voor de expositie beschikbaar wil stellen kan dat doorgeven aan Diny Freriks, tel. 0572-357392 of per mail diny_freriks@hotmail.com.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.