De oud-medewerker van het Waterloopkundig Laboratorium vertelt in het Waterloopbos over de schaalmodellen die daar liggen.
Volledig scherm
De oud-medewerker van het Waterloopkundig Laboratorium vertelt in het Waterloopbos over de schaalmodellen die daar liggen. © Lian Flikkema

​Oud-laborant vertelt over waterwerken in Waterloopbos in Marknesse

MARKNESSE - Een oud-medewerker van het Waterloopkundig Laboratorium vertelt zondag 4 en 18 september over de waterwerken in het Waterloopbos in Marknesse.

Dat gebeurt in een wandeling door het natuurgebied langs de schaalmodellen van onder meer de haven van IJmuiden, de Maascentrale en de Libische oliehaven. De loop begint om 14.00 uur op de parkeerplaats van het bezoekerscentrum aan de Voorsterweg 36. Beide wandelingen duren anderhalf uur en kosten 5 euro voor leden van Natuurmonumenten en 8 euro voor niet-leden. Aanmelden is noodzakelijk op www.natuurmonumenten.nl/agenda.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.