Clubgebouw Deventer Hockeyvereniging.
Volledig scherm
Clubgebouw Deventer Hockeyvereniging.

Oud-penningmeester DHV biecht zonden op bij politie

DEVENTER - De geroyeerde oud-penningmeester van de Deventer hockeyvereniging DHV heeft deze week bij de politie een gedeeltelijke bekentenis afgelegd.

De 45-jarige B.W. uit Deventer is verdachte in de grootschalige fraudezaak bij DHV. W. zou sinds 2008 naar verluidt ruim 100.000 euro hebben verduisterd bij de hockeyclub.

Welk bedrag W. heeft toegegeven kon persvoorlichter Tineke Zwart van het Openbaar Ministerie in Zwolle niet aangeven. „Maar hij is aangehouden in deze verduisteringszaak”, aldus Zwart. Er loopt daarnaast ook een onderzoek naar belastingfraude tegen de man.

De kans is groot dat W. - die dezelfde dag nog op vrije voeten is gesteld - in elk geval verduistering van 35.000 euro heeft bekend. Dat deed de gewezen kassier eerder al bij DHV, waar hij een schuldbekentenis tekende voor dat bedrag. De fraude is echter veel groter van omvang en beslaat volgens de onderzoeken van de financieel experts van DHV ruim een ton. ,,Maar we zijn nog steeds bezig om de zaken op orde te krijgen’’, stelt Thiemo Bruning, sinds de ontdekking van de malversaties in oktober de nieuwe penningmeester.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.