Volledig scherm

Oude ambachten, landbouwmachines en brommers op Dagje Hellendoorn

HELLENDOORN - Oude brommers, ambachten en zandstrooien zijn enkele activiteiten die dinsdag 2 augustus te zien zijn op het jaarlijks Dagje Hellendoorn.

Ook kan men een kijkje nemen in de wereld van landbouwmachines en tractoren. Rondom de museumboerderij Erve Hofman aan de Hofmanstraat worden demonstraties gegeven van oude beroepen, zoals karnen, brood bakken, houtsnijden en klompen maken. Boeren dorsen met een antieke dorsmachine en op de ouderwetse manier met een vlegel. Men kan het weven, spinnen, kantklossen, zandstrooien en andere oude ambachten van dichtbij beleven. Een bezienswaardigheid is altijd de hoefsmid die een paard beslaat. Bello, de oude dorpstrein, rijdt haar ronde en kinderen kunnen een ritje op de pony maken. Voor de allerkleinsten is er een grote zandbak en kunnen cavia’s en konijnen geknuffeld worden. Harmonicaspelers zorgen voor een passende muzikale omlijsting. En wie lekkere trek heeft kan kiezen uit soep, broodjes en pannenkoeken. De toegang is gratis. Bezoekers van het museum betalen 1 euro. Dagje Hellendoorn is van 11.00 tot 17.00 uur.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.