Brooklyn gaat over de Ierse Ellis die verhuist naar Amerika, maar door een familietragedie weer terug moet naar Ierland.
Volledig scherm
Brooklyn gaat over de Ierse Ellis die verhuist naar Amerika, maar door een familietragedie weer terug moet naar Ierland. © Agnes van der Horst

Ouderenbonden houden filmmiddag met Brooklyn in Emmeloord

EMMELOORD - De gezamenlijke ouderenbonden in de Noordoostpolder houden donderdag 8 september in de bioscoop in Emmeloord een filmmiddag met het drama Brooklyn.

Brooklyn gaat over de jonge vrouw Ellis (Saoirese Ronan) die in 1950 voor haar werk verhuist van een klein Iers dorp naar het Amerikaanse Brooklyn. Hier wordt Ellis verliefd, maar een tragedie in de familie dwingt haar terug te keren naar Ierland. De filmmiddag begint om 14.00 uur in de bioscoop aan de Beursstraat. Toegang is 6,50 euro. Reserveren is een aanrader en kan via 0527-699868.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.