Volledig scherm

Oudheidkamer Hoolt'n exposeert historisch speelgoed

HOLTEN - In de Oudheidkamer Hoolt’n vindt zaterdag 12 november vindt de opening plaats van een expositie van historisch speelgoed.


De verzameling dateert van voor de tweede wereldoorlog tot de jaren zestig. Het grootste deel komt uit de collectie van de familie Beckers uit Goor. Zij waren jarenlang de beheerders van het Speelgoed- en Poppenmuseum in Tilburg. Dochter Ellen Wien zal om 11.00 uur de expositie openen. De expositie is tot en met maart elke vrijdag- en zaterdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur te zien. De entree is gratis.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.