Volledig scherm
© Thinkstock

Overzicht hockey: Mezen wint, Zeewolde uitgeschakeld

HARDERWIJK - De Mezen houdt kans op promotie naar de tweede klasse door een 6-1 zege op Eemvallei. Doordat Maarssen met 5-1 won van Zwaluwen is het doelsaldo van beide teams exact gelijk (+41).

De Harderwijkers moesten lang wachten op doelpunten. Hoewel er kansen genoeg waren, stond het bij rust pas 1-1. Het laatste kwartier waren de bezoekers uit Amersfoort stukgespeeld en liep De Mezen nog ruim uit.

Zeewolde moest winnen om in de race te blijven, maar struikelde bij Soest: 2-2. De Zeewoldenaren stonden halverwege op een 0-2 voorsprong, maar hadden na rust veel te stellen met de arbitrage en stonden meerdere keren in ondertal. Ook werd er in de slotseconden door Pim Vercauteren nog een strafbal gemist. Zeewolde is nu uitgeschakeld voor de promotiewedstrijden.

De hockeysters van Zeewolde (vijfde) verloren de polderderby van nummer drie Lelystad met 3-2. Ze kwamen in de tweede helft op 1-2 voorsprong, maar ook hier werd volgens Zeewolde met twee maten gemeten en ging Lelystad uiteindelijk met de zege aan de haal.

Hockey:
Mannen:
Derde klasse E:

De Mezen - Eemvallei 6-1 (1-1). Doelpunten De Mezen: Robert Tjiook 2, Floris Pak 1, Pim Oosterwaal 1, Jasper Foppen 1, Marc Holstege 1. Soest - Zeewolde 2-2 (0-2). Doelpunten Zeewolde: Pim Vercauteren 1, Sem van der Meer 1.

Vrouwen:
Derde klasse F:

​Lelystad - Zeewolde 3-2 (0-0). Doelpunten Zeewolde: Yannieck Wender 1, Maxime van der Vliet 1.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.