Volledig scherm

Paarden- en ponyconcours bij de Bergruiters in Hoonhorst

HOONHORST - Bij Rijvereniging en Ponyclub de Bergruiters in Hoonhorst vindt zaterdag 23 en zondag 24 juli het jaarlijkse concours plaats.

Het terrein aan de Tibbensteeg is weer omgetoverd tot een gezellig wedstrijdterrein.

Op beide dagen begint het concours om ongeveer 9.00 uur. Op zaterdag komen eerst de pony’s aan de start in de dressuur en in het springen. De ponyruiters strijden dit jaar in Hoonhorst tevens om het kringkampioenschap van Kring Salland. Zaterdagmiddag vanaf ongeveer 15.00 uur zullen de paarden aan de start verschijnen in de dressuur en in het springen.

Zondag gaan de paardencombinaties wederom de strijd met elkaar aan, van de klasse B tot en met de klasse ZZ, zowel in de dressuur als in het springen. Beide dagen kunnen de paardencombinaties ook deelnemen aan de Vechtdal Dressuurcompetitie.

De toegang is gratis en ook voor de kinderen is er genoeg te doen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.