Volledig scherm

Papierdorpers-comité gaat collecteren voor kunstwerk

EERBEEK - Het Papierdorpers-comité dat streeft naar een kunstwerk in het centrum van Eerbeek, gaat tijdens de papiermarkten collecteren.

Het totale beeld, een papierschepper uit vroeger tijden, zal inclusief sokkel, zo’n 180 centimeter hoog worden. De totale kosten worden geschat op zo’n 13.000 euro.
Om aan dat bedrag te komen, heeft de organisatie meer dan 50 brieven verstuurd en voorbereidende gesprekken gevoerd met allerlei bedrijven, instanties en de gemeentelijke overheid. Het comité wil tijdens de papier/zomerbraderieën, die dinsdag 12 juli zijn afgetrapt en ook nog op 16 juli en op 9 en 23 augustus van 13.00 tot 20.00 uur plaatsvinden, een grote bus plaatsen. Iedere bezoeker, die sympathiseert met het idee van het Papierdorpers-comité, kan daar een bedrag in deponeren.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.