Volledig scherm

Parkeren in centrum Hasselt voortaan met blauwe schijf

HASSELT - In het centrum van Hasselt geldt voortaan een blauwe parkeerzonde. Het gebied is ingericht als een stop en shopgebied.

De parkeerduur is maximaal 1 uur en gebruik van de blauwe parkeerschijf is verplicht. Parkeren zonder parkeerschijf en fout parkeren in het centrum levert in eerste instantie een waarschuwing op. vanaf augustus worden ook boetes uitgedeeld. De blauwe zone in Hasselt omvat de Nieuwstraat, Hoogstraat, Markt, Ridderstraat en het Burgemeester Royerplein. Bij ieder parkeervak staat een blauwe streep en in deze vakken mag alleen geparkeerd worden met gebruik van een parkeerschijf. Buiten de vakken en op laad- en losplekken geldt een parkeerverbod. Winkeliers hebben samen met de gemeente Zwartewaterland gekeken naar het parkeren in het centrum, de winkeliers hebben de gemeente verzocht handhavend op te treden in de blauwe zone. Lang parkeren kan in Hasselt voortaan bij het gemeentehuis, aan de Grintwal, aan de Rivierboulevard en vanaf eind juli aan de Van Nahuysweg.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.