Volledig scherm
© Lars Smook

Pas na zomerreces debat in provincie Overijssel over referendum

ZWOLLE - De politiek in Overijssel wilde woensdag niet debatteren over het pleidooi van de PVV om in deze provincie een referendum over ingrijpende onderwerpen mogelijk te maken.

Het initiatiefvoorstel werd wel ingediend door PVV’er Roy van Aalst, maar voor een inhoudelijke discussie over een raadgevende volksraadpleging voelt een meerderheid van Provinciale Staten op dit moment niet.

Zorgvuldige bestudering
De PVV daagde de Staten uit tot een debat, maar kreeg de handen daarvoor niet op elkaar. Statenleden klaagden dat ze het voorstel net een paar minuten in hun mailbak hadden zitten. Statenbreed werd aangedrongen op een zorgvuldige bestudering en behandeling van het voorstel en dat kan niet ‘tussen neus en lippen door’.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.