Volledig scherm

Peace Run loopt naar Deventer Windroos

DEVENTER - De Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run, ’s werelds langste estafetteloop voor vrede, brengt op donderdag 7 juli in Deventer een bezoek aan basisschool De Windroos.

Het internationale team van hardlopers draagt de vredesfakkel zeven dagen lang door Nederland, als onderdeel van een route van 24.000 kilometer door alle Europese landen. Doel van de Peace Run is om vrede en harmonie te stimuleren tussen mensen en landen. De lopers brengen de boodschap dat vrede begint bij onszelf en zich als een lopend vuurtje door de samenleving verspreidt. Om 11.00 uur komen zij naar de Broederenstraat 16 en geven daar een presentatie voor de leerlingen. De vredesfakkel wordt van hand tot hand doorgegeven en de kinderen mogen een wens doen voor een mooiere wereld.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.