Volledig scherm
Art Langeler. foto Tom van Dijke

PEC Zwolle wil goed slot aan 2012 breien

ZWOLLE - PEC Zwolle speelt zaterdag (19.45 uur) bij Heracles Almelo de laatste wedstrijd in de eerste helft van de competitie.

Trainer Art Langeler kan daarbij kiezen uit een vrij grote selectie.

Na twee wedstrijden eerder deze week moet Frank Olijve afhaken, het was iets teveel van het goede voor de middenvelder die maanden uit de roulatie was.

Daar staat tegenover dat aanvoerder Joey van den Berg na zijn schorsing terugkeert. Langeler zal zijn kapitein opstellen en geeft aan dat er tactisch wat wijzigingen doorgevoerd zullen worden. PEC Zwolle wil in Almelo beter presteren dan in de eerste wedstrijd tegen Heracles (0-3), waarin de ploeg volstrekt kansloos was. "We gaan niet minder aanvallend spelen. PEC Zwolle en Heracles zijn twee teams die de bal wel willen hebben en bij balverlies kwetsbaarder zijn. Heracles speelt, net als wij, wel goed maar dat heeft zich niet vertaald in veel punten."

Langeler zal op het middenveld een keuze moeten maken uit het drietal Joost Broerse, Arne Slot en Jesper Drost.

Vermoedelijke opstelling: Boer; Van Polen, Lachman, Van den Berg en Achenteh; Slot en Broerse; Benson, Pluim en Mokhtar; Avdic.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.