Volledig scherm
In de play-offs werd een 5-4 voorsprong in de laatste minuut verspeeld. Foto: Herman Nijman

Pelikaan Beachsoccer kan alles verspelen

ERM - Pelikaan Beachsoccer Zwolle kan de landstitel deze zomer niet verdedigen. Sterker nog, de ploeg strandvoetballers rond aanvoerder Michael Wolf moet vrezen voor degradatie uit de eredivisie na een nederlaag op de slotdag van de competitie tegen Emmer Compas (5-6).

Met slechts twee zeges in zes wedstrijden heeft PBSZ ook geen recht van spreken. Op het Ermerstrand was een plaats in de play-offs (laatste acht) nog bereikbaar na de winst tegen Moerdijk: 6-2. Maar tegen de Drentse gastheren werd een 5-4 voorsprong in de laatste minuut verspeeld.

Verrassend
Wolf en zijn teamgenoten kunnen het verval na de verrassende landstitel van 2015 wel snel verklaren. De Zwolse spelerslijst bevat zeventien namen, maar meerdere malen heeft PBSZ vanwege vakanties en blessures duels zonder wissels moeten spelen. Het personeelsbeleid is wel een verbeterpuntje voor komend seizoen.
PBSZ speelt over twee weken in Scheveningen de beslissende duels in de strijd tegen degradatie. De zes laaggeplaatste teams spelen om een plaats in de eredivisie van komend seizoen, de verliezers degraderen naar de nieuw op te richten eerste divisie.
De vrouwen van HTC spelen op 16 juli wel om het landskampioenschap, het team heeft zich als eerste geplaatst voor de play-offs.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.