Volledig scherm
Het team van de Pelikaan. Foto: Bert-Jan Lukje

Pelikaan degradeert uit eredivisie

SCHEVENINGEN - Landskampioen Pelikaan Beachsoccer Zwolle (PBSZ) is zondag gedegradeerd uit de eredivisie. Het team rond coach Folkher Langejans verloor in Scheveningen de beslissende wedstrijd tegen BS Le Bastille (4-5).

PBSZ kwam tijdens het korte zomerseizoen in de problemen door een gebrek aan mankracht. Op de slotdag van de competitie werd de ploeg in Erm veroordeeld tot de strijd tegen degradatie. Zondag werd daarin wel afgerekend met BS Amsterdam (6-3) en Werder Brummen (10-4).

Maar in de beslissende wedstrijd tegen Le Bastille – opvallend genoeg een herhaling van de finale om de landstitel van vorig jaar – waren drie treffers van Wilco van Drie niet genoeg om de val te voorkomen. In de laatste periode greep de ploeg uit Amsterdam de winst.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.