Volledig scherm

'Peperfestival' bij Taman Indonesia

KALLENKOTE - Dierenpark Taman Indonesia in Kallenkote houdt zaterdag 9 en zondag 10 juli het 'hete peperfestival' ofwel de Pasar Pedis. Hete gerechten, hete muziek en hete activiteiten staan op het programma.

Verschillende Indische 'kokkies' zullen hun heetste maaltijden en hapjes serveren, af te blussen met koude ijsjes of een Bintang biertje. Bezoekers kunnen de tientallen verschillende soorten rode pepers ontdekken, maar ook luisteren naar muziek van bijvoorbeeld de band Rawit - letterlijk hete peper - uit Hoogeveen. Ook zijn er kookdemonstraties en de 'hete peperquiz'. De dresscode is compleet rood. Meer informatie op de website.

www.taman-indonesia.nl

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.