Volledig scherm

Piet Paulusma opent Barchemse 4Daagse

BARCHEM - De bekende Friese weerman Piet Paulusma opent woensdagavond 29 juni de Barchemse 4Daagse in dorpshuis 't Onderschoer.

Met een slag op de gong geeft hij het startsein voor de elfde editie van dit wandelevenement.

Tijdens de voorinschrijving schreven 1.250 deelnemers zich al in. Maximaal honderd wandelaars kunnen zich woensdag tussen 16.00 uur en 20.00 uur nog aanmelden bij de last-minute-inschrijving bij de infobalie in het dorpshuis. Donderdagochtend om 06.00 uur starten de eerste deelnemers. Op zondag 3 juli worden de wandelaars feestelijk onthaald op het Dorpsplein in Barchem.
De Barchemse 4Daagse is een jaarlijks terugkerend evenement. Deelnemers komen niet alleen uit de regio, maar ook van ver daarbuiten. Aan de vierdaagse nemen zowel ervaren als onervaren wandelaars deel. Rust, ruimte, gastvrijheid en een gemoedelijke sfeer kenmerken de ‘’Barchemse’’.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.