Volledig scherm

Pilot Bedrijvenpark Ruurlo voorbeeld voor Achterhoek

RUURLO - De pilot ‘Duurzaam, innovatief en zelfvoorzienend bedrijvenpark Ruurlo’ krijgt navolging in de rest van Berkelland en wordt waarschijnlijk zelfs uitgerold in de hele Achterhoek.


Die conclusie werd getrokken tijdens de evaluatie van de pilot, vorige week bij Harrie Arendsen Volvo in Ruurlo. Doel van het project: het terugdringen van het energieverbruik in combinatie met maatschappelijk verantwoord ondernemen en een toekomstbestendig verdienmodel.
De wethouders Han Boer en Joke Pot van Berkelland waren, net als ruim zestig ondernemers uit Berkelland, aanwezig bij de evaluatie. ,,Doel van de gemeente is om in 2030 energieneutraal te zijn”, liet wethouder Pot weten. ,,Als tussenstap moet in 2019 een derde deel daarvan gehaald zijn.”
De pilot in Ruurlo dient volgens haar als voorbeeld voor anderen. ,,Daarom maken we ook voor de andere kernen in Berkelland geld vrij om subsidie te geven op de uitvoer van scans, zoals in Ruurlo het geval was.”

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.