De voorzitters van Klankbordgroep 't Loo en Dorpsbelang Oosterwolde poseren met het Oldebroek voor Mekaar-beeldje. In het midden burgemeester Hoogendoorn.
Volledig scherm
De voorzitters van Klankbordgroep 't Loo en Dorpsbelang Oosterwolde poseren met het Oldebroek voor Mekaar-beeldje. In het midden burgemeester Hoogendoorn.

Pilot Burgerbegroting gemeente Oldebroek verlengd

OOSTERWOLDE/'T LOO - De Klankbordgroep 't Loo, Dorpsbelang Oosterwolde en de gemeente Oldebroek hebben de pilot Burgerbegroting verlengd.

Door het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst beslissen de beide dorpsgroepen ook in 2016 zelf over de uitvoering van het onderhoud van het openbaar groen en beslissen zij mee bij wegenonderhoud. Ook hebben ze met elkaar afgesproken dat het de bedoeling is dat de dorpen op termijn het beheer en onderhoud van de speelplekken in de kernen 't Loo en Oosterwolde gaan overnemen. De voorzitters van de dorpsgroepen ontvingen na afloop van de ondertekening als blijk van waardering het Oldebroek voor Mekaar-beeldje.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.