Volledig scherm

Pilsie op z'n tied, maar zonder ID niet

OLST-WIJHE - De gemeente Olst-Wijhe zou graag zien dat jongeren bij de aankoop van alcohol en tabak spontaan een legitimatiebewijs laten zien.

Dat gebeurt nog te weinig volgens de gemeente. Aanleiding van deze opmerking is de actieweek ‘NIX zonder ID’ die van 8 tot en met 14 september in heel Nederland plaats vindt. De actieweek gaat over de naleving van de leeftijdsgrenzen voor alcohol en tabak. Ook in Olst-Wijhe zullen verkooppunten van alcohol hier aandacht aan besteden onder het motto ‘Pilsie op z’n tied, maar zonder ID niet’. De gemeente heeft met supermarkten, de slijterij, sportverenigingen, dorps- en buurthuizen, horeca, evenementen- en jongerenorganisaties al veel inspanningen verricht om ervoor te zorgen dat jongeren onder de 18 jaar in Olst-Wijhe geen alcohol kunnen kopen of gebruiken.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.