Volledig scherm
De vier tuinen in Bant en Espel zijn verschillend in ontwerp en in aanleg en hebben elk hun eigen sfeer. © Wies Voesten

Pindakaasstruiken, dropplanten en zilverkaarsen kijken kan in vier poldertuinen in Espel en Bant

ESPEL/BANT - Pindakaasstruiken, dropplanten en zilverkaarsen zijn zaterdag 13 en zondag 14 augustus te zien in De Stekkentuin in Espel en de Tuinen van Lipkje Schat, De Goldhoorn Gardens en De Pegasushof in Bant.

Naast de drie planten staan er nog veel meer kleurige bloemen in de vier boerderijtuinen, zoals vlinderstruiken, pluim- en eikenbladhortensia's, pimpernel en sierdistels. Ook zijn er hobbykwekerijtjes te zien en er is een Landleven-winkeltje met huis- en tuindecoraties. Elke tuin is anders door een eigen ontwerp en eigenhandige aanleg, waardoor de sfeer op elke plek verschillend is. Overal is de flora een eldorado voor bijen, hommels, vlinders en vogels. Bezoekers kunnen van 10.00 tot 17.00 uur in de tuinen terecht. De Stekkentuin ligt aan de Noordermiddenweg 13, de Tuinen van Lipkje Schat zit aan de Polenweg 9, Goldhoorns Gardens aan de Klutenweg 13 en De Pegasushof is te vinden aan de Klutenweg 5. In de Stekkentuin zijn kunstenaars aan het werk en er is een kleine expositie. Alle tuinen heffen een klein bedrag aan entree.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.