Volledig scherm

Plaatsen vrij in Zwolse literaire leesgroepen

ZWOLLE - Er zijn plaatsen vrij in verschillende Zwolse leesgroepen die Nederlandse en vertaalde literatuur lezen.

De meeste leden wonen in de Aalanden. De groepen zijn aangesloten bij Senia en kiezen boeken uit de literatuurlijst van deze landelijke organisatie.
De boeken worden vervolgens tijdens de bijeenkomsten besproken aan de hand van ‘leeswijzers’ met discussievragen. Een van de leesgroepen waar plaatsen vrij zijn komt één keer per maand bij elkaar op dinsdagochtend. De andere leesgroep komt één keer in de vijf à zes weken bij elkaar op dinsdagmiddag, voornamelijk in de wintermaanden. Het komend seizoen bespreken de leesgroepen boeken als ‘Jij zegt het’ van Connie Palmen en ‘De onderwaterzwemmer’ van P.F. Thomése. Meer informatie over de eerste groep via lvandeloo@hotmail.com en over de tweede groep via jrisdejong@xs4all.nl.

www.senia.nl/nederlands

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.