Volledig scherm

Platform Kerk en Kunst houdt kunstexpositie '(N)ergens thuis' in Grote Kerk in Zwolle

ZWOLLE - Vluchtelingen en professionele kunstenaars laten vanaf vrijdag 16 september hun kunstwerken zien in de expositie '(N)ergens thuis' in de Grote Kerk in Zwolle.

'(N)ergens thuis' is een initiatief van Platform Kerk en Kunst en gaat over thuiskomen, je thuis voelen of het gebrek eraan. Het thema is in de kunst terug te zien. Wie wilde exposeren in de Grote Kerk kon zijn kunstwerk in april insturen. Een professionele jury maakt in september bekend welke kunstenaars daadwerkelijk mogen exposeren. Scholen worden dan uitgenodigd voor tekenwedstrijden over het thema van de expo. In de Ichthuskerk in Zwolle-Zuid en De Hoofdhof in Berkum moet een satellietexpositie komen. Ook staan er speciale kunstdiensten, -avonden en -concerten op het programma. De werken zijn tot woensdag 12 oktober te zien.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.