Volledig scherm

Poëziefestival in middeleeuwse kloostertuinen

DEVENTER - Meer dan 30 toonaangevende Nederlandse en Vlaamse dichters doen zaterdag 6 augustus Deventer aan tijdens Poëziefestival Het Tuinfeest.


De dichters dragen voor uit eigen werk in de intieme omgeving van de middeleeuwse kloostertuinen rondom Theater Bouwkunde. Een greep uit de dichters: Anne Vegter (Dichter des Vaderlands), Bart Chabot, Marjolijn van Heemstra, Ilja Leonard Pfeijffer en Judith Herzberg. Ook staan er volop nieuwe talenten op het programma. Er is dit jaar veel muziek tijdens het festival wat voor een luchtige noot zorgt. Zo treden onder meer Lucky Fonz III, Spinvis en Stephanie Struijk (Stevie Ann) op. Als afsluiter is TaxiWars te zien, het gezamenlijke project van dEUS-frontman Tom Barman en jazzmuzikant Robin Verheyen.

Aanvang 16.00 uur. Kosten 29,50 euro inclusief buffet of 23,50 inclusief voor- en hoofdgerecht in Restaurant Bouwkunde.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.