Volledig scherm
© Thinkstock

Politie gaat snelheid controleren in Hattemerbroek, Oosterwolde en Wezep

HATTEMERBROEK/OOSTERWOLDE/WEZEP – De politie gaat de komende weken actief op snelheid controleren op wegen in Hattemerbroek, Oosterwolde en Wezep.

Dat gebeurt na klachten van bewoners van de Zuiderzeestraatweg in Hattemerbroek, de Zwarteweg in Oosterwolde en de Rondweg en Noordsingel in Wezep. De politie heeft op alle wegen inmiddels waarschuwingen aan hardrijders gegeven die nu moet oppassen voor een bon. Volgens wijkagent Jan Willem Jansen is vooral op de Noordsingel onduidelijk hoe hard je mag rijden. Dat is 30 kilometer per uur en niet 50 kilometer, zoals Jansen bij een eerste snelheidsmeting veelvuldig constateerde.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.