Volledig scherm
© DG

Politie in Lelystad zoekt berovers bejaarde vrouw

LELYSTAD - De politie in Lelystad is op zoek naar twee insluipers die dinsdagmiddag 27 september een bejaarde vrouw aan de Gondel van haar portemonnee met 100 euro hebben beroofd.

Een 77-jarige Lelystedelinge is rond 16.00 uur net thuis en heeft de achterdeur openstaan. Een onbekende slanke vrouw tussen de 50 en 55 jaar staat plots in de woonkamer. Deze dame met hoofddoek vertelt in gebrekkig Nederlands dat de bejaarde vrouw niet moet schrikken, omdat zij een nieuwe buurtbewoner is.

De bewoonster geeft aan dat het verhaal niet klopt. Daarop volgt een verhaal van de onbekende vrouw over pijpleidingen en heeft de bejaarde dame er genoeg van. Zij loopt naar de woonkamer waar plots seen slank meisje tussen de 16 en 18 jaar staat. De onbekende vrouw zegt dat het haar dochter is. Dan vraagt de bejaarde dame de twee haar huis te verlaten en blijkt de portomonee weg. De insluipers, rond de 1 meter 60, hebben een lichtgetinte huidskleur. Tips? Bel 0800-6070.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.