Volledig scherm
© Thinkstock

Politie: let op de telefoon

APELDOORN - Wie wil weten hoe je een smartphone, tablet of laptop kunt beveiligen tegen criminelen, kan donderdag 10 november terecht op het Raadhuisplein in Apeldoorn.

Tussen 19.00 en 21.00 uur geven politieagenten en toezichthouders van de gemeente voorlichting. De actie heet 'Boefproof'. Er zijn ook telecomwinkels die meedoen. Zij zijn te herkennen aan posters op het raam.

Het is heel gemakkelijk om de instellingen van een apparaat aan te passen waardoor het niet bruikbaar is als het in handen valt van criminelen. Ook zijn functies als e-mail en fotogalerij af te schermen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.