Volledig scherm
© Thinkstock

Politie pakt drankrijder zonder geldig rijbewijs op in Zutphen

ZUTPHEN - De politie Zutphen heeft donderdagavond een 31-jarige Zutphenaar opgepakt voor het rijden onder invloed van alcohol.

Tegen 21.00 uur zagen agenteneen auto met hoge snelheid over de Gerard Doustraat in Zutphen rijden. Nadat deze auto een stopteken kreeg, kon de 31-jarige bestuurder geen rijbewijs tonen. Hij weigerde vervolgens een alcoholtest te ondergaan, waarna hij werd meegenomen naar het politiebureau. Eenmaal op het bureau blies de Zutphenaar 785 ugl (1.76 promille) en bleek hij een ongeldig verklaard rijbewijs te hebben.

Voor het rijden onder invloed en het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs, mag de man zich binnenkort voor de politierechter verantwoorden.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.