Volledig scherm
Marledijk, Veessen © Google Streetview

Politie pakt rijbewijs van zes motorrijders af op IJsseldijk Zwolle

ZWOLLE - De politie heeft gistermiddag de rijbewijzen van 6 motorrijders afgepakt, omdat ze veel te snel over de Marledijk en de IJsseldijk bij Marle en Veessen reden.

Op de dijk is de toegestane maximumsnelheid 60 kilometer per uur. De 6 motorrijders reden harder dan 110 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was 141 kilometer per uur.

De politie gaat de komende tijd meer snelheidscontroles houden langs de Marledijk en de IJsseldijk. "Het is onverantwoord om zo hard te rijden langs de vele fietsers", twittert Team Verkeer van politie Eenheid Oost.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.