Volledig scherm

Politie slingert man met verboden airsoftwapen op de bon in Dalfsen

DALFSEN - Een 23-jarige man uit Zwolle heeft woensdagmiddag een proces-verbaal gekregen voor het schieten met een verboden airsoftwapen op een lantaarnpaal in Dalfsen.

De politie kreeg een melding van een getuige die de Zwollenaar in actie zag. Deze persoon dacht dat er met een luchtbuks werd geschoten en zag de 23-jarige man wegrijden in een personenauto, waarvan het merk en het type werden doorgegeven aan de politie. Agenten kamden de omgeving uit en troffen de Zwollenaar op de Hessenweg aan. Het airsoftwapen van de man bleek geladen en er werd een gebruikshoeveelheid wiet in de auto van de Zwollenaar aangetroffen. De 23-jarige man kan een proces-verbaal tegemoet zien. Onduidelijk is waar de lantaarnpaal staat waar de Zwollenaar op schoot.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.