Volledig scherm

Pop-up festival Gainsbourg in Zwolle

ZWOLLE - Hans Stroeve en de Zwolse nachtburgemeester Jeroen van Doornik zijn gegrepen door de biografie en verfilming van het leven van Serge Gainsbourg.

Daarom organiseren zij zondag 4 september samen met de Vrienden van de Nieuwe Markt het kleine pop-up festival Glainsbourg. Met het evenement dat grotendeels om het leven en de muziek van Gainsbourg en de liefde zal draaien, wil de organisatie een romantische ambiance neerzetten die doet denken aan Parijse pleintjes en straten. De muziek wordt verzorgd door Guuz Hoogaerts. Het festival duurt van 17.30 tot 22.00 uur.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.