Volledig scherm

Poppema Landbouwminiaturen in Rutten houdt open weekend

RUTTEN - Poppema Landbouwminiaturen in Rutten houdt zaterdag 2 en zondag 3 juli de zevende editie van haar open weekend.

In het museum staan permanent 1500 schaalmodellen van tractoren en landbouwwerktuigen opgesteld, van oldtimers tot de nieuwste modellen. Verzamelaars bouwen voor de gelegenheid meerdere diorama's op, buiten is er een show met oldtimertractoren en -werktuigen. Ook is er een hapje en een drankje te krijgen. Het open weekend is zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur bij de familie Poppema aan de Hopweg 48. Toegang is gratis. Meer informatie staat op www.poppemalandbouwminiaturen.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.