Volledig scherm

Pothoofd twee weken dicht overdag door werk aan brug

Het Pothoofd is vanaf maandag op werkdagen tussen 9 en 16 uur bijna twee weken afgesloten in verband met

onderhoud aan de onderzijde van de Wilhelminabrug.


De planning van de klus was voor uitvoerder Rijkswaterstaat en de gemeente lastig. Het eerdere plan om ‘s nachts te werken, waarbij de weg overdag open zou blijven stuitte op een ‘nee’ van wethouder Frits Rorink (CDA): ,,Onacceptabel gezien de geluidsoverlast voor omwonenden’’, zegt hij.
Het compromis is nu werken overdag, buiten de spits. Het werk is op vrijdag 4 november klaar. Volgens Rorink zijn er daarna geen afsluitingen meer voor gemotoriseerd verkeer.
Aan de andere kant van de burg, bij de Bolwerksweg volgen ook werkzaamheden. Van maandag 7 november tot en met vrijdag 18 november is op weekdagen de doorgang onder de brug dicht van 7 tot 18 uur voor al het verkeer.
Zie ook: www.rws.nl/onderhoudwilhelminabrug.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.