Volledig scherm

Praktijkruimte Skills feestelijk geopend

RAALTE - De nieuwe directeur van Landstede MBO Raalte, Gerrard Vinke heeft dinsdagmiddag de nieuwe praktijkruimte Skills officieel geopend.

Op de tweede verdieping van het schoolgebouw aan de Zwolseweg hield Vinke een korte toespraak en knipte hij het symbolische lint door. De openingsplechtigheid, waarbij aan het Skills tevens twee kunstwerken van gebruikers van Ivoor werden geschonken, werd bijgewoond door studenten, docenten en medewerkers van Landstede MBO Raalte, vertegenwoordigers van Landstede Groep, de gemeente Raalte en het werkveld, de bedrijven en instanties waar de studenten van het ‘landschap’ Gezond & Wel stage lopen. Het nieuwe Skills is de praktijkruimte voor studenten van Gezond & Wel, de opleidingen Verzorgende IG, Verpleegkundige, Maatschappelijke Zorg en Dienstverlening bij Landstede MBO Raalte. De school had al een dergelijke praktijkruimte, maar die was aan volledige vervanging toe. “Hier zijn we heel blij mee”, zegt Skills-instructeur Angela Hogeboom-Holtmaat. “Wij laten onze studenten nu oefenen en examens doen in een moderne, professionele ruimte, met materialen die nu ook bij instanties en bedrijven in het werkveld gebruikt worden.”

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.