Volledig scherm

Presentatie boek Koetje anders bij De Barones in Dalfsen

DALFSEN - Het boekje 'Koetje Anders' bedacht en getekend door Marja van der Most en voorzien van tekst door Lex Bol wordt donderdag 9 juni gepresenteerd.

Dat gebeurt rond 16.00 uur bij Restaurant De Barones aan de Gerner Es in Dalfsen.

Het verhaal gaat over een Koetje dat er anders uit zag en het daardoor niet gemakkelijk had. Het is een herkenbaar boekje voor iedereen die te maken heeft gehad met pesten. Het opgewekte koetje kan volgens Van der Most een inspiratiebron zijn voor lezertjes en hun ouders die hun 'veelkleurigheid' of 'anders zijn' (nog) niet begrijpen. Uiteindelijk komt in dit verhaaltje Koetje anders als winnaar uit de strijd.

Het eerste exemplaar wordt aangeboden aan wethouder Maurits van Martels, die de Wet Maatschappelijke Ondersteuning in zijn portefeuille heeft. Zodoende heeft hij dagelijks te maken met hulpverlening aan jonge kinderen, waarvoor dit boekje een steun kan zijn. Het boekje is vervolgens onder meer te koop bij de winkels van Bakkerij van der Most en bij de lokale boekhandel.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.