Volledig scherm
Susanne Sørensen en jurylid Elise van der Linden, beiden uit Deventer © Stichting Beeldruimte

Prijs voor Deventer kunstenares

DEVENTER/OLST - De uit Deventer afkomstige kunstenares Susanne Sørensen is zondag 3 juli als Overijsselse winnares uit de bus gekomen van het kunstproject ‘Landschap in mijn Hoofd’.

Sørensen won de prijs met een video-installatie die ze presenteerde in de eeuwenoude kelder van havezathe De Haere in Olst. Tijdens de eindexpositie zondag op landgoed De Haere toonden de twintig Drentse en Overijsselse kunstenaars die deelnamen aan het kunstproject hun werk waarna een vakjury bestaand uit gerenommeerde kunstenaars een Overijsselse en een Drentse winnaar koos.

De deelnemers aan ‘Landschap in mijn Hoofd’ volgden vier maanden lang een masterclass. De Overijsselse winnares Susanne Sørensen en de Drentse winnares Harma Heun werden door de jury geprezen om de grote ontwikkeling die hun werk de afgelopen maanden doormaakten. Beiden ontvingen een stimuleringsprijs ter waarde van 2500 euro. Het verloop van het project is terug te zien op de facebookpagina www.facebook.com/landschapinmijnhoofd/.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.