Prijsvraag voor Speeltuinverenigingen uit Overijssel

OVERIJSSEL - Speeltuinverenigingen in Overijssel kunnen deelnemen aan de prijsvraag 'Heb jij het beste speeltuinidee?'.

Met de prijsvraag worden speeltuinverenigingen uitgedaagd om (nog) meer voor de buurt te betekenen. Dit kunnen ze doen door activiteiten te organiseren voor nieuwe doelgroepen, samen te werken met andere organisaties en het centrale ontmoetingspunt te zijn voor spelen, bewegen en sporten in de buurt, kern of wijk. Een deskundige jury onder leiding van Rob van Gaal, directeur Jantje Beton/NUSO, kiest de drie beste inzendingen. Zij ontvangen elk 1000 euro om hun idee uit te voeren.

De prijsvraag is een initiatief van Sportservice Overijssel in samenwerking met de NUSO, het landelijk platform voor behoud van speeltuinen. Het bestuur van een speeltuinvereniging kan een inzending doen, maar kan zich uiteraard ook laten inspireren door leden, buurtbewoners en experts. Meedoen aan de prijsvraag kan tot en met donderdag 15 december via deze link. In de derde week van januari worden de winnaars bekendgemaakt.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.