Volledig scherm
Primavo Beachvolleybaltoernooi op Bussloo © Lars Barendregt

Primavo Beachvolleybaltoernooi op Bussloo kent lichte groei

BUSSLOO - Beetje bij beetje weten steeds meer beachvolleyballers hun weg te vinden naar het Intersport Jonker Primavo Beachvolleybaltoernooi. Zondag deden er 112 teams mee aan het sportevenement op Bussloo. Vorig jaar waren dat er 106.

Het Primavo Beachvolleybaltoernooi werd voor de vierentwintigste keer gehouden. Organisatielid Be Schuitema dacht wel te weten hoe het kwam dat er dit jaar meer deelnemers waren. "Mogelijk heeft het te maken met de grote belangstelling die er vorig jaar was voor het WK beachvolleybal in Apeldoorn. Daarnaast heeft de provincie Gelderland dit toernooi de afgelopen tijd ontzettend gepromoot."

Volgens Schuitema spelen ook de gunstige weersvoorspellingen een rol. Maar was het niet te warm om te beachvolleyballen? De meeste mensen zeiden van niet. De recreatieplas van Bussloo zorgde voor verkoeling. "We hebben ze van tevoren ook gewaarschuwd dat ze veel moeten drinken", vertelt Schuitema.

550 kilometer
Onder de nieuwe deelnemers bevonden zich ook buitenlanders. Duitser Thomas Vockrodt (62) en twee van zijn vrienden overbrugden zeker 550 kilometer om mee te kunnen doen. Zij komen uit het plaatsje Suhl. Dat ligt in de deelstaat Thüringen, ongeveer in het midden van Duitsland. "In Duitsland heb je ook wel beachtoernooien, maar daar speel je zes tegen zes. En wij zijn maar met zijn drieën", zei Vockrodt.

Volledig scherm
Bij blindvolleybal, zoals op het beachvolleybalveld bij Aquadrome wordt gespeeld, is het net afgeschermd © Thinkstock
Volledig scherm
Primavo Beachvolleybaltoernooi op Bussloo © Lars Barendregt
Volledig scherm
Primavo Beachvolleybaltoernooi op Bussloo © Lars Barendregt
  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.