Volledig scherm

Prins Robbie 1e regeert over de Zwabberaars

RAALTE Raaltenaar Robbie Brandwacht is zaterdagavond in 'de Zwabberdelle' (Bar & Brasserie Zwakenberg) om 23.11 uur gepresenteerd en geïnstalleerd als Prins der Zwabberaars voor het carnavalsjaar 2016 - 2017.

De 53-jarige Brandwacht, die sinds kort de trotse opa is van kleinzoon Keje is de 41e Prins der Zwabberaars en is geboren en getogen in Raalter. Prins Robbie 1e woont samen met zijn vrouw Maria met wie hij al 33 jaar getrouwd is in Raalte en samen hebben ze 2 zoons William en Jimmy en 1 dochter Kim. In het dagelijks leven heeft Prins Robbie 1e al een flink aantal jaren zijn eigen schildersbedrijf genaamd Brandwacht Schilderwerken. De nieuwe Prins der Zwabberaars is geen onbekende binnen de carnavalsvereniging. Zo was bijvoorbeeld broer Marcel Brandwacht precies 30 jaar geleden al eens Prins bij de Zwabberaars en was hij zelf de afgelopen jaren een vaste bezoeker van de Zwabberdelle tijdens de verschillende carnavalsavonden van de Zwabberaars.

De door - en doorluchtige hoogheid Prins Robbie 1e regeert aankomend carnavalsjaar onder het motto: ,,Carnaval met de Zwabberaars vieren, zal u nog lang plezieren''.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.