Volledig scherm

Proef met 'liftpaal' in gemeente Dalfsen

LEMELERVELD/DALFSEN - Inwoners van Lemelerveld en Dalfsen gaan een proef doen met een alternatieve verbinding tussen beide kernen.

Bij de bushalte aan de Weerdhuisweg in Lemelerveld en vlakbij het station in Dalfsen komt een 'liftpaal', waar inwoners kunnen gaan staan als ze vervoer naar het andere dorp nodig hebben. Donderdagavond 17 september is er om 19.30 uur een informatieavond over dit initiatief in Kulturhus De Mozaïek aan het Kroonplein in Lemelerveld.

De liftpaal is bedoeld om de bereikbaarheid van kleinere kernen in stand te houden en kan bij succes ook in andere dorpen worden ingevoerd. Een aantal Lemelervelders gaat de liftpaal dit najaar uitproberen. Het is een initiatief van inwoners van beide dorpen, dat ondersteund wordt door de gemeente Dalfsen en provincie Overijssel. Inwoners uit Lemelerveld die ook aan deze pilot mee willen doen, kunnen contact opnemen met de Stichting Welzijn Ouderen Lemelerveld: info@swolemelerveld.nl of 0572-372882.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.