Volledig scherm

Proeverij in het teken van Witte Wieven

LUTTENBERG - De proeverij ‘Lekker Laarman’ op zondag 30 oktober, staat dit jaar in het teken van de sage ‘Witte Wieven’.

De heksen zullen dan ook ronddolen in en rond het museum De Laarman. Diverse Luttenbergse ondernemers doen mee aan het evenement en ook de kookclub ‘De dekselse deern’s’ zorgt voor lekkernijen. Natuurlijk staan er Sallandse streekgerechten op het menu en is er ‘wittewievenbier’ te koop.

Lekker Laarman is van 13.00 tot 17.00 uur bij Sallands Landbouwmuseum De Laarman. Entree is 5 euro. Bezoekers kunnen ook de expositie ‘Een Stille Revolutie’ bekijken en luisteren naar de verschillende streektalen van de provincie Overijssel.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.