Volledig scherm

Project verlichting Haardijk Hardenberg afgerond

HARDENBERG - De gemeente Hardenberg werkte de afgelopen periode samen met bedrijven op bedrijventerrein Haardijk aan het terugdringen van lichtvervuiling in het kader van Bewust Verlichten.

Het resultaat is een nieuw verlichtingsplan voor Haardijk dat inmiddels in uitvoering is. Het project werd afgelopen week afgesloten met een diner bij kaarslicht op de gemeentewerf in Hardenberg. Met Bewust Verlichten wil de gemeente lichtvervuiling voorkomen en overmatige verlichting terugdringen. Dit is beter voor mensen en dieren en vermindert de CO2-uitstoot.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.