Volledig scherm

Projecten Vuurvogel voor basisschoolleerlingen in Zwolle

ZWOLLE - Jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel houdt ook dit jaar weer educatieve projecten voor basisschoolleerlingen in Zwolle.

Leden van het orkest gaan op bezoek bij deelnemende basisscholen om twee lessen te verzorgen. Zij vertellen over het orkest, laten verschillende instrumenten zien en horen en studeren liedjes in met de leerlingen. Scholen kunnen zich tot donderdag 1 december aanmelden via tinekevandevliet@gmail.com. De lessen vinden plaats ter voorbereiding op het muzikale verhaal 'Carmen' dat op 21 maart wordt opgevoerd in De Spiegel.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.