Volledig scherm

Provincie geeft subsidie voor betere leefbaarheid in Gelderland

NOORD-VELUWE - De provincie Gelderland is deze maand met de subsidieregeling 'Samenwerken aan leefbaarheid' gestart voor een leefbaardere buurt of wijk.

Wie in Gelderland, waaronder de Noord-Veluwe, woont en een plan indient voor een betere buurt kan 75 procent van de kosten vergoed krijgen. Een van de eisen is dat een plan van een groep mensen komt die het project samen uitvoeren. Bewoners kunnen bijvoorbeeld een stichting opzetten die de dorpswinkel exploiteert. De provincie verlangt een plan van een groep voor een betere verbondenheid tussen mensen. Daarnaast moet het initiatief passen in het gemeentelijk en provinciaal beleid. Meer informatie staat op www.gelderland.nl/leefbaarheid.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.