Volledig scherm

Provincie Overijssel daagt inwoners uit om ijs te make

OVERIJSSEL - De provincie Overijssel daagt in de maand augustus haar inwoners uit om ijscreaties te maken met ingrediënten uit de natuur of (moes)tuin.

Inwoners die zelf ijs gemaakt hebben, kunnen de foto van het zelfgemaakt ijs delen op www.jijenoverijssel.nl/ijs. Het is de bedoeling dat de inzenders zoveel mogelijk likes verzamelen. De ijsco's die de meeste likes scoren, kunnen uiteindelijk een plekje op de menukaart van Droste's Herberg in Tubbergen bemachtigen. De tien deelnemers met de meeste stemmen strijden woensdag 31 augustus om de hoofdprijs op het eindevenement in het provinciehuis in Zwolle. Hier kiest de vakjury, bestaande uit Harald Droste (Droste's Herberg), Sietske Klooster (de Melksalon), Jacob van Olst (directeur Landschap Overijssel) en Max van der Salm (Streekjuweel), het lekkerste Overijsselse ijsje.

Inwoners van Overijssel die wel wat inspiratie kunnen gebruiken, kunnen deelnemen aan diverse ijsworkshops in de provincie. Op basis van Overijssels vanille roomijs kunnen zij hier hun eigen ijscreatie maken. Deelnemers aan de workshop maken ook kans op een prijs. Dinsdag 16 augustus is er een workshop in Sint-Jansklooster, dinsdag 23 augustus in Hardenberg en woensdag 24 augustus in Zwolle. Inwoners van Overijssel die deel willen nemen aan de ijsworkshops en de winactie kunnen hiervoor terecht op www.jijenoverijssel.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.