Volledig scherm

Provincie Overijssel zoekt leden voor kinderjury

OVERIJSSEL - De provincie Overijssel is op zoek naar leden voor de kinderjury voor de wedstrijd 'Groen! Groener! Groenst!'.

De kinderjury kiest op 16 november in het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug in Nijverdal de winnaar uit één van de vijf geselecteerde basisscholen uit de regio. De leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisscholen zijn uitgedaagd om een ontwerp te maken voor een plek voor dieren om in te wonen. Kindcentrum Immanuël uit Steenwijkerwold, De Zaaier uit Dalfsen en Werkschuit Zwolle zijn door de provincie geselecteerd. Aanmelden voor de kindjury kan tot 9 november via www.jijenoverijssel.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.