Volledig scherm

Provincie start met innovatieproject om gaten arbeidsmarkt te dichten

ARNHEM - De Provincie Gelderland heeft de stichting Red Bluejay opdracht gegeven nieuwe oplossingen te zoeken om gaten op de arbeidsmarkt te dichten. De stichting daagt denkers en doeners uit om met nieuwe ideeën te komen.

Vooral in de techniek worden vacatures heel moeilijk ingevuld. Met het innovatietraject wil de provincie het talent in Gelderland benutten om nieuwe ideeën te verzamelen, die werkzoekenden een betere kans geven op de arbeidsmarkt. Gedeputeerde Michiel Scheffer: ,,We komen langzaam uit de crisis, maar de werkloosheid blijft hoog. Er staan te veel mensen aan de kant, terwijl we alle talent nodig hebben om de economie te laten groeien. Wij roepen mensen op om vernieuwende ideeën aan te dragen bij Gelderland Arbeidswijs.’’ Gelderland Arbeidswijs is een innovatietraject om nieuwe oplossingen te kunnen vinden voor moeilijk in te vullen vacatures in de techniek in combinatie met werkzoekenden. Uit de aangemelde voorstellen selecteert een vakjury vijf finalisten. Deze presenteren zich donderdag 1 december. Aanmelden kan via www.gelderlandarbeidswijs.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.